Ove godine muzička etiketa više manje zauvijek slavi prvih pet godina rada! Od prvog izdanja s početka 2017. godine, pa sve do danas, objavili su više od 70 izdanja, a trenutno u katalogu broje 26 bendova.

 

Nakon uspešnog prvog izdanja festivala, s ponosom predstavljaju drugi više manje zauvijek festival pop muzike! U saradnji sa Kontaktom, festival će se održati u subotu, 24. septembra 2022. u 18h u beogradskom klubu Drugstore. Slavljenička postava je udarna i čine je:
CRVI
LOGIČKA GREŠKA
PEKI PELE
TIHI TALAS
DOLORES
NIKO NIKOLIĆ
ROGI
Ulaznice za Kontakt Session #2 dostupne su na new.tickets.rs, kao i na svim Ticket Vision prodajnim mestima:
Early bird ulaznice: 700 dinara;
Redovna cena: 1.100 dinara;
Na dan koncerta: 1.500 dinara.
CRVI
Sa nebrojenim promenama u postavi benda, najnoviji Crvi vraćaju se na pozornice. Nakon hvaljenog debitantskog albuma ,,Piše nam se dobro”, bend nastavlja da evoluira u svakom pogledu, kroz pesme provlače motive i iskustva iz sopstvenih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samoj granici između poznate i nepoznate stvarnosti. Muzički, na drugom albumu ,,Šta si to uradio?” Crvi više eksperimentišu i čvrstu rock formu začinjavaju disonantnim noise i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Upravo tu beskompromisnost oni, osim na studijskim snimcima, dokazuju i na nastupima uživo. S obzirom na sve, ovo je možda i poslednji nastup grupe Crvi pod ovim nazivom, a šta budućnost nosi – to nitko ne može da predvidi. 

https://grupacrvi.bandcamp.com/

DOLORES
Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filološkinje po struci, muzičarke iz strasti. Projekat nastaje u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mera. Svoj definisan i konačan oblik poprima kroz saradnju sa jednim od najtalentovanijih mladih producenata naših prostora, Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. Wagner prepoznaje muzički izraz ovog autorskog dua i
svojom produkcijskom magijom ga čini baš onakvim kakav treba da bude. Do sada je duo Dolores objavio samo jedan singl, ali za ovu priliku ima spremno nekoliko hitova koje ćete moći da slušate vrlo moguće i pre samog festivala.

LOGIČKA GREŠKA
Logička Greška bend je iz Beograda osnovan krajem 2017. godine, a čine ga Matija Savković na vokalu i ritam gitari, Lazar Prendović na bubnjevima i vokalu, Ana Perišić na solo gitari i Marko Tomić na bas gitari. Od svega najviše vole fuzije šarenih rifova i pomahnitalih ritmova. Svako od članova doprinosi delom sopstvenog ludila, a končan rezultat je gozba puna buke, znoja i smeha. Tematika je raznolika, a ni žanr nije nešto čemu Logička Greška robuje. Pesme najčešće govore o ljubavi, sociopolitičkoj situaciji, svakodnevnim problemima, ali i o nekim izmišljenim ludostima poput dečjeg rođendana u svemiru. Ukoliko poželite da vas opiju psihodelične vizije, da skočite u šutku i da se zaljubite – Logička Greška ima sve to u svojim žicama i palicama. 

NIKO NIKOLIĆ
Niko Nikolić je muzičar iz Trstenika koji poslednjih nekoliko godina živi i deluje u Beogradu. ,,Drugo mesto” je njegov debitantski album, koji prožimaju elementi nostalgije, samoće i dnevnog eskapizma upakovani u aranžmane dominantnih folk gitara, pitkih klavijatura i ekspresivnih melodija. Izolacija i lokacijski uslovi naveli su samostalni pristup snimanja ovog albuma, a sve pesme imaju lični pečat pomešan sa maglovitim motivima i predmetima
čežnje autora. ,,Drugo mesto” je želja za bivanjem na nekoj drugoj geografskoj lokaciji, kao i nezadovoljstvo trenutnom situacijom, preispitivanje vezanosti za dom, a takođe i lažna skromnost potrebe biti prvi u nečemu. I neke nove pesme su već dostupne, a koliko znamo, trenutno priprema i drugi album.
PEKI PELE
Otkako se na sceni pojavio sa debitantskim singlom “Guska u magli” a nešto malo kasnije i EPom naslova “Deguté”, Peki Pele postaje crème de la crème, best of the best, najbolje od najboljeg što savremena disko pop scena nudi. “Deguté” svoju vriednost nosi u optimističnom, radosnom pogledu na život, iako uključuje litre i litre lepljivog znoja izlučenog plesanjem ili bilo kojim drugim metodama pražnjenja. Tematski se “Deguté” čini čudnim, ali zapravo se svodi na ljubav – prema sebi, drugima i životu. “Deguté” je jednostavna mantra veličanja malih stvari poput plesanja i celodnevnog kafenisanja.
ROGI
Rogi čuje muziku u svemu, svira više instrumenata, a snima, aranžira i producira uglavnom sam. Pesme i kompozicije slaže u slojevima od kojih svaki ima svoju svrhu, i neprestano uči i istražuje nove mogućnosti i kombinacije ritma, harmonija i boja. Njegov stil je šaren i raznovrstan kao i njegov ukus, ali to su uglavnom pop kompozicije, koje neretko prožima elementima jazz, soul i funk žanrova. Debitantski ,,U međuvremenu” skriveni je dragulj savremene muzičke scene zemalja koje nastanjuju narodi Južnih Slovena, a drugi studijski album ,,Tu” potvrđuje njegovu nostalgiju za prošlim vremenima u pogledu stilskih odrednica. Na albumu ,,Tu” prisutne su kompleksnije harmonije, kao i samba, afrobeat pa čak i bossa nova ritmovi, savremeno i vešto aranžirani u formu zaokružene celine. Rogi je definitivno vladar onoga što radi, jedinstven u svakom pogledu.
TIHI TALAS
Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić, koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesuje od najranijeg detinjska, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir i komponuje, dok Teodora piše pesme, svira klavir i peva. Svoju saradnju započeli su sredinom 2021. godine kada su i shvatile da im se muzički ukusi i energije podudaraju i da je nužno da zajedno naprave pesme za debitantski EP ,,Mikrokosmosi”.
EP su snimile u Tijaninom kućnom studiju redom kojim su pesme i nastajale. Inspirirane synthdream i brit-pop žanrovima, kao i vizuelnim referencama dugometražnog filma “Melancholia” Larsa von Triera, njihova želja i vizija pesama za EP bili su sanjivi, kosmički sintisajzerski zvuci i atmosfera koja kod slušalaca izaziva sladak osećaj melanholije. Naslov ,,Mikrokosmosi” EP je dobio po Teodorinoj prvoj pesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, a za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.
KONTAKT KOMPILACIJA ,,DANI KOJI IZMIČU”
KONTAKT SPECIJAL DONOSI VELIKO FINALE VELIKOG BENDA: LAČNI FRANZ PRIPREMA OPROŠTAJNI KONCERT U BEOGRADU

Podeli sa prijateljima

Ostale vesti

Ostale vesti