Nagrađivani beogradski grafički dizajner, ilustrator i rok muzičar Vuk Popadić, čija se karijera u muzičkom biznisu prostire na gotovo tri decenije, poznat je po brojnim vizualima, plakatima i kampanjama za muzičke festivale poput prvih osam izdanja Arsenal Festa, sva tri Long Nighta, te mnogih drugih, uključujući i ovogodišnju Kontakt konferenciju, kao i nebrojenim koncertnim plakatima za izvođače koje zastupaju koncertne agencije Long Play i Odličan hrčak.

Prve omote ploča i plakate realizovao je još 1992. godine što za sopstveni sastav (16x8x23x), što za bendove s kojima se u to vreme družio, a koji su izdavali za kultni Carlo Records, zatim i Metropolis Records. Godine 1996. osnovao je i nezavisnu etiketu Family 16, na kojoj je na različitim formatima (cass, CD) objavljivao albume svojih muzičkih saboraca i prijatelja.

Broj diskografskih projekata na kojima je učestvovao i na kojima se potpisivao  broji se desetinama, u rasponu od mainstream izvođača poput Nebojše Antonijevića Antona, Momčila Bajagića Bajage i Ramba Amadeusa do alternativnih sastava kao što su Gymnastics, Block Out, KKN, Obojeni program, a radio je i na reizdanjima legendarnih ploča londonske faze Disciplin A Kitschme, te i na vinilima ranije neobjavljenih albuma grupa Boye i već pomenutog Obojenog programa, dok je na bar još stotinak ploča asistirao svojim muzičkim kolegama bez ambicije da se zabeleži u kategoriji credits.

U poslednjoj deceniji njegov muzički sastav ponovo je aktivan, a Vuk ne usporava ni na polju stripa, gde se potpisuje kao dizajner, grafički urednik i urednik brojnih izdanja koja čine kičmu domaće strip produkcije za izdavačke kuće Darkwood, Veseli četvrtak, Komiko, Najkula, Lavirint, System Comics i Stalker.

U jednom trenutku sva domaća stripska kiosk izdanja nosila su njegov dizajn.

Redovno objavljuje ilustracije u jedinom filmskom časopisu u Srbiji, magazinu Kinoteka, za čiji je vizuelni identitet takođe zaslužan.

Trenutno radi na kompletiranju svog prvog strip albuma.