Obrad “Boba” Škrbić je rođen 5. oktobra 1963. u Novom Sadu.

Prvi posao u medijima obavlja početkom 1989., na Radio Novom Sadu, u emisiji „Pop ekspres“. Osnivač časopisa „Hard metal“, koji izlazi u izdanju novosadskog „Dnevnika“. Radi intervjue sa mnogim svetskim zvezdama hard rok i hevi metal muzike, piše recenzije brojnih nosača zvuka i koncerata koje neumorno posećuje.

Uređuje autorsku muzičku emisiju istog naziva kao i časopis; kao i autorsku emisiju „Top plus“, koja se bavi rokenrol scenom (preko 200 redovnih i 10 vanrednih izdanja).
(1993.),Pokreće i jedinstvenu rokenrol festivalsku manifestaciju „Top plus Koncert godine“, tj. Kasnije „NS Koncert godine“, kako se i danas zove.

Od 1996. do kraja 1998. zamenik urednika „Muzičke televizije Srbije“, sa sedištem u Domu omladine u Beogradu.

Radi na nekoliko radio stanica u Novom Sadu, isključivo autorske emisije koje promovišu rokenrol muziku i urbanu kulturu: „Džuboks“ na In radiju, „Roksi“ na Radio Sajmu i istoimenu emisiju na „Radiju 021“. 2002. – 2008. uređuje i vodi autorsku emisiju „Roksi“ na TV „Apolo“ (danas „Novosadska TV“), u kojoj je tema, naravno, domaća, regionalna i svetska rok scena, s osvrtom na fenomen rokenrol i urbane kulture.

Od 2010. do 2012. na RTV – TVNS uređuje i vodi autorsku emisiju „Klasik rok“, a danas na Radio Novom Sadu vodi istoimenu radijsku emisiju, uz jedan nedeljni, kultni „Randevu sa muzikom“, kao i muzičku emisiju specijalizovanu za ekstremne muzičke pravce, adekvatnog naziva – „Ekstremna zona“.

2011. – 2013. je na mestu Rukovodioca muzičke redakcije Radio televizije Vojvodine.

2016. -2017. je na mestu Rukovodioca produkcije muzičkog programa Radio televizije Vojvodine.

2017.-2019, direktora Ustanove Studentski kulturni centar Novi Sad.
Od 2012. i naredne četiri godine član je Organizacionog odbora za sprovođenje inicijative da Novi Sad postane Evropska prestonica kulture 2021. Svojim aktivnim i redovnim aktivnostima u ovom okviru, daje određeni doprinos dobijanju laskavog priznanja Novom Sadu, titule Evropske prestonice kulture 2021.