Nemanja Milenković rođen je 6.10.1977. godine u Novom Sadu gde je završio Osnovnu, Srednju školu i Fakultet. Već više od dve decenije stvara i neguje pepoznatljive brendove Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

Formalnim obrazovanjem je spojio humanističku (Osnovne studije istorije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu) sa primenjenom naukom (Master Industrijskog menadžmenta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu).

Svoje znanje praktično je primenio kroz brendiranje u oblasti kreativnih industrija: radija, televizije, oglašavanja, marketinga, odnosa s javnošću, obrazovanja, društvene odgovornosti.

Pofesionalno iskustvo u pomenutim oblastima ostvarivao je na lokalnim, regionalnim i nacionalnim radio i TV stanicama  kao novinar, prezenter i voditelj, a zatim i kao prvi i najmlađi direktor pokrajinskog javnog servisa (Radio televizije Vojvodine). U  agencijama za oglašavanje obavljao je poslove copywriter-a, account i projekt menadžera, direktora prodaje, direktora marketinga i kreativnog direktora učestvujući u formiranju mnogobrojnih brendova. Kao menadžer za odnose s javnošću za jugoistočnu Evropu u kompaniji Mercator, i u međunarodnim muzičkim festivalima Big Snow Kop i EXIT, upotpunio je svoje bogato  iskustvo stečeno kroz različite nivoe organizacija: od malih i srednjih preduzeća do velikih kompanija i korporacija u javnom i privatnom sektoru.

Kao predsednik UO EXIT fondacije od 2013. godine,  pokrivajući  sektore društvene odgovornosti i marketinga,  učestvovao je u do sada najvećem i najznačajnijem razvoju i ekspanziji jednog od najznačajnijih srpskih brendova –  EXIT.

Godine 2014. pokrenuo je inicijativu da se Novi Sad kandiduje za Omladinsku prestonicu Evrope, a već naredne 2015. godine imenovan je za predsednika Organizacionog odbora kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.

Zahvaljujući tome, 2016. godine Novi Sad je postao prvi grad u Evropi koji je u jednoj godini osvojio obe prestižne titule: Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Nemanja Milenković živi i radi u Novom Sadu. Oženjen je i ima dvoje dece.