NEMANJA ĐORĐEVIĆ je rok fotograf, videograf i dugogodišnji urednik muzičkog web portala Balkanrock. Inicijator je koncertnog serijala Balkanrock Sessions koji je nastao kao odgovor na potrebe publike u doba pandemije za kvalitetnim muzičkim sadržajem, praćenim intervjuima sa muzičarima. Više puta nagrađivan za dostignuća u oblasti fotografije.

Priredio je preko trideset samostalnih izložbi u zemlji i regionu i učestvovao na mnogim grupnim izložbama fotografija. Od samostalnih aktivnosti izdvajaju se izložbe „Beating drum is a heart” (2020); „Iskrenost” nastala u saradnji sa sa američkim sastavom Wovenhand (2017); „Nebeska tema“ posvećena Vladi Divljanu (2016); „Senke Zvuka“ (2015); „Raskorak” koja sa bendom Block Out obilazi Srbiju (2012). Od grupnih aktivnosti sledi učestvovanje na tradicionalnim izložbama „Rock momenti” (sa Anamarijom Vartabedijan i Stanislavom Milojkovićem 2020; 2018; 2015). Izlagao je u okviru Festivala srpskog podzemlja u Beogradu, EXIT festivala u Novom Sadu, Arsenal festa u Kragujevcu, Demofesta u Banjaluci, Dum Dum festa u Leskovcu.

Aktivno sarađuje sa raznim kulturnim institucijama u Srbiji. Radio je kao fotograf i videograf na projektima Turističke organizacije Beograda. Oficijelni je fotograf raznih kulturnih manifestacija, festivala i koncerata u Srbiji i regionu.