Milan Rakić je rođen 30. marta 1978. godine. Završio srednju muzičku školu, studirao filozofiju na Univerzitetu u Novom Sadu.

Od samog početka 90-ih počinje sa muzičkim aktivnostima po sledećem redosledu:

Izdaje nezavisne časopise i fun-zine i počinje da se okuplja sa underground pokretima u Srbiji i širom sveta.

  1. pokrenuo je malu ali namenski label za kasete pod nazivom Awaken Productions.

Pridružio se dva najveća hevi metal benda u Srbiji May Result (klavijature) i The Stone (bas) i svirao sa oba benda duže od 10 godina širom Evrope na raznim turnejama i festivalima.

Dugi niz godina pisao je kao zvanični novinar: Ekplosive magazina, Metal Hammer Serbia magazina i Metal / Rock Ekpress magazina. Pisao je i kao gostujući novinar u mnogim inostranim časopisima kao što su: Metal Maniacs, Terrorizer, Metal Hammer.

  1. osniva izdavačku kuću Grom Records i od tada je redovno vodi sa raznim izdanjima na CD, LP, MC… Label je specijalizovan za ekstremne hevi metal stilove.
  1. pridružio se Exit festivalu / AAA produkcijskom timu i od tada organizuje program Explosive stage, Fusion stage kao i delimično rezervisane umetnike za Exit Main Stage.
  1. pridružio se kompaniji MH Concerts i pokrenuo MH Concerts Serbia i od tada organizovao razne metal, pank, hardcore emisije, festivale i turneje. 2017. kompanija je promenila naziv u MM Concerts.
  1. počela je jednim od najjedinstvenijih i najaktivnijih andergraund festivala u Srbiji pod nazivom Festival srpskog podzemlja gde se jednom godišnje okupljaju umetnici iz brojnih nezavisnih krugova i predstavljaju svoja dela: muziku, slike, skulpture, poeziju, izvođačku umetnost itd.

2014 – 2019 radio kao urednik radio emisije Ekstremna zona koja se puštala na Radio Nacionalnoj frekvenciji (Radio Novi Sad)

  1. pridružio se timu festivala Revolution u Temišvaru, Rumunija. Organizujte Xtreme Stage + buking akcije i za Main Stage.
  1. pridružio se Studentskom kulturnom centru u Novom Sadu kao urednik programa.