– Osnivač je internacionalnog festivala “Beogradske
horske svečanosti” kao izvršni direktor ove manifestacije.

– Izučavao je muziku u Beču i Moskvi, na odseku za dirigovanje u klasi tri proslavljena maestra. Simfonijsko dirigovanje je učio od Christiana Shulza, direktora i dirigenta Bečkog simfonijskog orkestra i Bečke Filharmonije, u kojoj je na početku karijere svirao violončelo. Dirigovanje opere i mjuzikla, učio je od maestra Wolfganga Schidita koji je internacionalno poznata zvezda u svetu klasične muzike i kao neko ko je nekadašnji blizak suradnik čuvenog Herbertta von Karajana i Leonarda Bernštajna u Beču, Berlinu i New Yorku. Radio je kao njihov asistent, a posle i kao gostujući maestro sa tamošnjim orkestrima. Nagrađen je od strane prestižne svetske unije koju čine najistaknutiji klasični umetnici iz celog sveta i kao dugogodišnji predstavnik „Kolumbia Artists“ Takođe je radio kao šef opere u Istambulu, sa orkestrima u Rusiji Kini, Japanu, Evropi i Buenos Airesu sa velikim uspehom i pažnjom medija.

– M. M. Aćimović, završio je prvi stepen osnovnih studija odseka za simfonijsko i horsko dirigovanje u klasi proslavljenog ruskog dirigenta Vladimira Gorbika, a koji je nosilac nominacija (Grammy Award) za 2019 i 2020 godinu. Povodom snimanja muzike, maestro Gorbik je izglasan za najbolje internacionalno izvođenje u vidu audio zapisa sa muzikom Sergeja Rahmanjinova, Pavela Česnokova i Aleksandra Gračaninova. Ovaj projekat je realizovan uz podršku PaTram music Instituta iz USA i zbog sjajne saradnje sa audio kompanijom „Sound Mirror“ na čelu sa producentom Blanton Alspaugh . Direktno učešće u ovom muzičkom projektu, uzeo je i M. Mika Aćimović, kao član prve postave ansambla i kao asistent maestra Gorbika u Moskvi na prestižnom konzervatorijumu P. I. Čajkovski.

M. Mika. Aćimović je saradjivao i sa mnogim stranim i regionalnim umetnicima. Snimao je i komponovao muziku, ali je proveo i značajan broj godina u ulozi audio inženjera, radeći sa mnogim kolegama poput Vasil Hadžimanov benda, Lenom Kovačević, Aleksandrom Kovač, Koljom Pejakovićem, Dadom Topićem, Bebi Dol, Kultur Shock, Dubioza Kolektiv, Ivana Vukmirović Manivi, Irie FM, Jelenom Jovović, Miškom Plavim, Biserom Veletanlić, Mile Kekinim, Djordjem Miljenovićem, Olegom Kirejevim, Sunshine, Zemlja Groova, Ming, Nikola Rokvić, Marčelo i napet show, Eyesburn, Sopot, Kiril Dzajkovski, Teodosi Spasov, Viva Vox, Filip Kutev ansambl, Louise Cole, Snarky Puppy, Robert Glasper experiment i drugima.
Komponovao je muziku za domaće i strane pozorišne i filmske produkcije. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja za doprinos u kulturi i zbog aktivnoga rada u sklopu mnogobrojnih humanitarnih akcija, koje je i sam organizovao u sklopu festivala i drugih horskih aktivnosti za decu centra „Svratište“ i druge..

M. Mika Aćimović, iza sebe ima i učešće na snimanju 7 studijskih albuma sa bendovima u kojima je svirao ili i dalje svira, a od pomenutih, izdvaja se posebno saradnja sa muzičkom grupom SOPOT iz Banjaluke.

M. M. Aćimović je stalni dirigent u ansamblu „Gradski hor Beograd“, ali je i gostujući saradnik, dirigent, organizator, pevač i kompozitor u profesionalnom ansamblu „Beogradski Muški Hor“ koji je sačinjen od članova horova opere Narodnog Pozorišta u Beogradu i hora Radio-Televizije Beograd“

Milan Mika Aćimović, dobitnik je i velikog priznanje ruske federacije sa “Zlatnim Grbom” i to od strane ruskog ministarstva za kulturu, a povodom izuzetnog doprinos kroz prethodno pomenuta izvodjenja i snimanja muzike ruskih nacionalnih kompozitora u sklopu projekta snimanja muzike Sergeja Rahmanjinova u Rusiji 2019. Godine.